Landskap

Hva rommer det, hvor langt strekker det seg? Først tenker vi natur. Kanskje senere byen, dalene mellom skyskraperne. Det kuperte terrenget i et ansikt, en kropp, en scene, en livshistorie. Og i musikken, det veldige lydlandskapet i en symfoni.

mandag 7. april 2014

Om Lene Rosåsen Glamsland

Lene Rosåsen Glamsland har siden 2012 bodd og arbeidet i Paris og et i tillegg tatt tatt opp som elev på solistutdannelsen ved Schola Cantorum hvor hun studerer hos pianisten Tamas Vesmas. Hun tok i 2011 sin avsluttende eksamen fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med høyeste karakter, og har tidligere studert tre år i Tromsø hos professor Tori Stødle. Ved siden av studiene arbeider hun som pianist, arrangerer konserter, samt driver en privat musikkskole i Paris. Hun ble første vinner av konkurransen Ung Klassisk i 2010, og fikk både solistprisen og fagjuryens pris. Tidligere har hun vært solist med Kristiansand Symfoniorkester og har ellers spilt konserter i Norge, Danmark, Frankrike og Italia.

Rosåsen Glamsland beskrives som "et uhyre musikalsk menneske, som har usedvanlig stor sans for at udtrykke musikkens inderste, hvorfor hun også altid gør et stort indtryk i koncertsituationerne" (Anne Øland, pianist og professor ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium) og "et usedvanlig musikalsk talent" med "den sjeldne evnen til å trenge inn i det innerste i musikkens vesen" (Tori Stødle, professor i klaver ved Musikkonservatoriet i Tromsø)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar