Landskap

Hva rommer det, hvor langt strekker det seg? Først tenker vi natur. Kanskje senere byen, dalene mellom skyskraperne. Det kuperte terrenget i et ansikt, en kropp, en scene, en livshistorie. Og i musikken, det veldige lydlandskapet i en symfoni.

mandag 7. april 2014

Om Kathrine Olsen Nedrejord

Kathrine Olsen Nedrejord er forfatter og teaterregissør. Hun har studert litteratur og teater i Trondheim, Buenos Aires og Paris. Hun har gitt ut to romaner, Transitt (2010) og Trengsel (2014), som hun har høstet gode kritikker for. I tillegg har hun satt opp både egenskrevne og andres verk på scenen ved siden av studiene. Hun har vært stuntdramatiker ved Norsk dramatikkfestival, regiassistent ved Dijon-operaen og har mange ganger vunnet Dagbladets månedlige diktkonkurranse i Skolekammeret. For øyeblikket er hun i ferd med å fullføre en mastergrad i teaterstudier ved Sorbonne-universitetet i Paris.

Boka Trengsel, Kathrines andre roman, kom ut på Oktober forlag i januar i år. Utgangspunktet er Paris, men Kathrine skriver også om Finnmark og samisk identitet; scener som er blitt framhevet av anmelderne som spesielt sterke. Om Trengsel har kritikerne sagt: «Kathrine Nedrejord skriv godt om kulturkollisjonar og kjønnsrollemønster» (Dag og Tid), «Ambivalens og sjalusi dirrer i i Kathrine Nedrejords nye kjærlighetsroman » (Klassekampen) og « (...) eit tett og godt portrett av ei ung kvinne, særleg fordi forfatteren lukkast i å gi kvinna rom og språk til å vise fram det ubehaget ho kjenner ved sakte å forsvinne» (Morgenbladet)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar